Et “Living Lab” hos Vitani HQ

Vi har gang i et spændende projekt her på kontoret. Vi er nemlig ved at opsætte sensorer til vores eget “Living Lab”. Vitani Energy Systems er en del af et EUDP projekt, kaldet DDE – Data Drevne Energieksperter – hvor der skal installeres mere end 15.000 sensorer hos Salling Group og Skanderborg Kommune. For at det kan gøres smart og omkostningsbevidst, og samtidig inspirere til hvordan man opnår bedre indsigt i sine bygninger, opsætter vi ca. 130 sensorer i vores “Living Lab”. 

Det betyder at du kan få lov til at få adgang til data når du skal lade dig inspirere, udvikle nye løsninger eller undrer dig over, om du kan løse dit projekts udfordringer med ægte IoT-teknologier. 

Vi har sensorer der bl.a. holder øje med hvornår bygningen er i brug, om vinduerne er åbne/lukkede, om det er for koldt at sidde på terrassen til frokost, om kaffemaskinen bruger for meget strøm i weekenden, om indeklimaet er godt i mødelokalerne og meget mere. Noget af det er lidt for sjovt, men det meste kan bruges til at designe nye applikationsprototyper til smart city, smart building og smart security.