Kemp & Lauritzen og Vitani skal gøre Region Hovedstaden grønnere

d. 25.03.2021

Region Hovedstaden vil reducere 70 procent af regionens CO2-udledning frem mod 2025, og det skal Kemp & Lauritzen og Vitani nu hjælpe regionen med.

Smarte internetopkoblede energimålere i alle Region Hovedstadens ejendomme skal give et overblik over, hvor og hvordan regionen kan spare på energiudledningen fremover, og hos Kemp & Lauritzen ser de frem til opgaven:

– Vi glæder os til at give Region Hovedstaden et overblik over deres bygningers energiforbrug, og styrke deres databaserede energiledelse. Det overblik kommer til at sætte regionen i stand til at se, hvad de bruger deres energi til og hvordan de kan spare på den og dermed nå deres politiske mål om at reducere deres energiudledning, siger Esben Leth Jacobsen, der er afdelingsleder for ESCO i Kemp & Lauritzen.

Aftalen løber op mod ti år og dækker over regionens 750 ejendomme, der er fordelt på mere end to millioner m2. Hos Vitani deler de glæden over den kommende opgave:

– Vi er glade for at være blevet valgt som samarbejdspartner til et så ambitiøst projekt, som kan skabe en betydelig effekt i den grønne omstilling. Vi ser frem til at arbejde med nye og innovative datadrevne samarbejdsmodeller de næste mange år, siger Rasmus Pedersen, der er partner i Vitani.

Hos Region Hovedstaden ser de frem til at tage fat på energieffektiviseringsprojektet:

– Vi arbejder på at blive mere datadrevne og dette samarbejde understøtter dette og vil særligt gavne det 1,1 mia. kroner store energieffektiviseringsprojekt, som løber frem til 2025, siger Heine Knudsen, der er enhedschef i Energi og Miljø hos Region Hovedstaden.

Kort om Kemp & Lauritzen

Kemp & Lauritzen leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl og tilbyder alt fra daglig service til store entrepriser og unikke specialer. Kemp & Lauritzen har knap 2.500 medarbejdere landet over og har udført tekniske totalløsninger til både private erhvervsdrivende og offentlige kunder i knap 140 år.

Kort om Vitani

Vitani tilbyder løsninger og kompetencer indenfor sikring af bygninger, datadrevet bygningsindsigt og energiledelse, samt cloudbaserede BMS-løsninger. Vitani er specialiserede i indeklima, bygningers energifleksibilitetspotentiale og ikke mindst arealoptimeringspotentiale ved hjælp af data fra skyen, IoT-data samt kunstig intelligens.