AEOS er en fremtidssikker platform

"AEOS er en fremtidssikker platform, stærk på ADK-delen, og ligeledes et system, der er velafprøvet på markedet. Derudover er der mange integrationer til AEOS, hvilket støtter godt op omkring den digitaliseringsrejse Grundfos er på

Martin Hjørnholm Andersen, Group Security Manager hos Grundfos Holding A/S.

Den hurtigste adgangskontrol findes på Vejle Erhvervshavn

Med BroBizz som adgangskontrol på havnen får vores kunder mulighed for smidigt at køre ind og ud uden at standse. Kunderne undgår ventetid, og havnen opnår besparelser på drift og mulighed for at øge kapaciteten

Knud Vang Nielsen, Havnedirektør på Vejle Havn.

Ruten til standardiseret global sikkerhed hos Danfoss

"Hvis du leder efter en global partner, er Nedap det bedste valg. Hvis jeg ser på andre, lignende virksomheder og deres udfordringer, kan jeg sige, at jeg er bedre stillet."

Fritz Lorentzen, Senior Security Consultant Danfoss

Improved processes for authorisation management at PostNord

"Both Vitani and Nedap are always prepared to support us in determing the best suitable solution, which is a major benefit."

Jonas Kaufeldt, Security Specialist PostNord 

Et krav om højere sikkerhed hos Moesgaard Museum

"Jeg mener i høj grad at Nedap AEOS er det optimale system, når man skal administrere og vedligeholde et stort sikringsanlæg."

Mikkel Berg Thorsager, Teknik- og Sikringschef Moesgaard Museum

En fremtidssikring af SOSU Aarhus

"Det var vigtigt for os at et nyt anlæg ikke satte nogle fremtidige begrænsninger eller låste os senere i valget af servicefirmaer og vagtselskaber.

Bo Munk-Hansen, Pedel SOSU Aarhus

Reno Djurs optimerer deponeringsanlæg

"Vi har i dag et 'gennemsigtigt' vejesystem, hvor vi med stor lethed kan gennemskue ' hvem har gjort hvad og hvornår'. Dermed er vores overblik og sikkerhed for korrekt indvejning steget markant."
Jan Krüger Bodholdt, Økonomichef Reno Djurs I/S

Opnå et højere sikkerhedsniveau

Det er absolut nødvendigt at fysiske adgangskontrol systemer identificerer og verificerer mennesker pålideligt.

Biometrisk identifikation er en automatiseret genkendelse af individer baseret på deres adfærd eller biologiske karakteristika, der er unikke og ikke-foranderlige, hvilket gør biometri til en af de mest sikre genkendelsesteknologier.

Biometriske teknologier arbejder enten med fysiske dele af kroppen, eksempelvis ansigt, fingeraftryk eller personlige aftegninger af en person som en underskrift eller et stemmemønster. For at være anvendelig er det vigtigt at biometriske teknologier enten genkender eller verificerer disse forskellige fysiske karakteristika eller menneskelige mønstre hurtigt og automatisk i realtid.

Med biometri integreret i et adgangskontrolsystem øges sikkerheden for at den rigtige bruger, enten via genkendelse eller verificering af at være den rette person, får tildelt adgang.
Men biometri er ikke kun et spørgsmål om sikkerhed, det handler for vores kunder også om komfort og brugervenlighed.

Der findes to måder at genkende en person via biometrisk teknologi.

Identifikation og verifikation.

Når formålet med at implementere biometri er identifikation skal systemet genkende en person ud fra en liste af personer i en database.

Er formålet i stedet verifikation involverer det enten at bekræfte eller afvise en persons påstået identitet. Hvis en person præsenterer et ID kort vil personen efterfølgende blive bedt om at præsentere en finger eller et ansigt for at verificerer identiteten.

BIOMETRISK TEKNOLOGI OVERSIGT
Biometriske teknologier gør det muligt for virksomheder at identificere eller verificere personer med en høj nøjagtighed.
Den høje sikkerhed for korrekt identifikation eller verifikation var årsagen til at biometri i starten primært blev anvendt i høj sikrings miljøer.
Efter der er kommet brugervenlige og økonomisk biometri løsninger til ser vi idag biometri implementeret i en bred vifte af systemer og miljøer.

  • Ansigtsgenkendelse, 2- eller 3-dimensionel
  • Iris-genkendelse
  • Fingeraftryk
  • Venegenkendelse (blodåre på oversiden af hånden eller i fingeren)
  • Håndgenkendelse
  • Stemmegenkendelse

 

DOWNLOAD
Denne artikel fortæller om de mest anvendte måder at identifikere og verifikere via biometriske teknologier.

Biometriske løsninger er modnet markant og mange systemer er idag baseret på fingeraftryk, hånd og iris genkendelse, der performer godt med de fysiske adgangskontrol systemer.

For at vælge den rette biometriske løsning er det nødvendigt at overveje kriterier som nøjagtighed, svindel og brugervenlighed.
I artiklen giver vi et overblik over de nuværende biometriske teknologier, der er tilgængelige samt deres type af egenskaber.
Du finder også guidelines du kan bruge når du skal vælge de rette identifikations eller verifikations muligheder til din virksomhed.