IFF i Grindsted

"Samarbejdet med Vitani har fungeret rigtig godt. Det er en 100 år gammel fabrik, hvor opbygningen er foregået over mange år, hvilket har stillet krav til set-uppet. Vi er kommet rigtig godt i mål", fortæller Jens Rosager, Electrical Engineer hos IFF i Grindsted

Vandkvalitetsmåling i Almindsø i Silkeborg Kommune

En nyskabende metode til måling af vandmiljø

Salling Group

"I 2017 opnåede vi en potentiel besparelse på 3,6 mio. kr. gennem analyse af energiforbruget og i vores CSR-rapport for samme år, er vi 17 mio. kWh foran målet for 2020.

Benjamin Glinvad, Energy Manager hos Salling Group.

Vandkvalitetsmåling i Almindsø

Vi har, i samarbejdet med Silkeborg Kommune og Aarhus Universitet, været med til at søsætte et spændende projekt – en bøje udstyret med IoT-sensorer i AlmindSø. Bøjen er placeret på det dybeste punkt på søen og IoT-sensorerne gør det muligt at få livemålinger af vandtemperaturen og vandkvaliteten til glæde for både borgere og forskere.

Via badevand-almindsø.dk kan borgerne opnå indsigt i den aktuelle badevandstemperatur samt badevandstemperaturen for de kommende dage (en digital badevandsudsigt), hvilket bl.a. gør det lettere at planlægge en tur til søen. Forskerne opnår, gennem IoT-bøjen, en dybere indsigt og forståelse for søen som system og derudover letter bøjen forskernes arbejde og giver et langt bedre datagrundlag, da vandkvaliteten og temperaturen foretages digitalt.

Vitani har deltaget aktivt i udviklingen af hele den IoT-baserede datakommunikation og har leveret såvel hardware-interface til sensorerne samt det bagvedliggende kommunikations-interface. Vores IoT Server, som har vundet Energiforum Danmarks Innovationspris, spiller her en essentiel rolle, idet den varetager oversættelsen og videreformidlingen af de specifikke sensordata, således de kan anvendes bredt på en række standardplatforme – herunder velkendte databasesystemer og BI/visualiseringssystemer.

Du kan læse mere om projektet her og du er naturligvis også velkommen til at kontakte os

 

Kort fortalt

RESULTATER
  • IoT-sensorer til indsamling af data
  • Livemålinger af vandtemperaturen og vandkvaliteten
  • Digital badevandsudsigt
  • IoT Server