AEOS er en fremtidssikker platform

"AEOS er en fremtidssikker platform, stærk på ADK-delen, og ligeledes et system, der er velafprøvet på markedet. Derudover er der mange integrationer til AEOS, hvilket støtter godt op omkring den digitaliseringsrejse Grundfos er på

Martin Hjørnholm Andersen, Group Security Manager hos Grundfos Holding A/S.

Den hurtigste adgangskontrol findes på Vejle Erhvervshavn

Med BroBizz som adgangskontrol på havnen får vores kunder mulighed for smidigt at køre ind og ud uden at standse. Kunderne undgår ventetid, og havnen opnår besparelser på drift og mulighed for at øge kapaciteten

Knud Vang Nielsen, Havnedirektør på Vejle Havn.

Ruten til standardiseret global sikkerhed hos Danfoss

"Hvis du leder efter en global partner, er Nedap det bedste valg. Hvis jeg ser på andre, lignende virksomheder og deres udfordringer, kan jeg sige, at jeg er bedre stillet."

Fritz Lorentzen, Senior Security Consultant Danfoss

Improved processes for authorisation management at PostNord

"Both Vitani and Nedap are always prepared to support us in determing the best suitable solution, which is a major benefit."

Jonas Kaufeldt, Security Specialist PostNord 

Et krav om højere sikkerhed hos Moesgaard Museum

"Jeg mener i høj grad at Nedap AEOS er det optimale system, når man skal administrere og vedligeholde et stort sikringsanlæg."

Mikkel Berg Thorsager, Teknik- og Sikringschef Moesgaard Museum

En fremtidssikring af SOSU Aarhus

"Det var vigtigt for os at et nyt anlæg ikke satte nogle fremtidige begrænsninger eller låste os senere i valget af servicefirmaer og vagtselskaber.

Bo Munk-Hansen, Pedel SOSU Aarhus

Reno Djurs optimerer deponeringsanlæg

"Vi har i dag et 'gennemsigtigt' vejesystem, hvor vi med stor lethed kan gennemskue ' hvem har gjort hvad og hvornår'. Dermed er vores overblik og sikkerhed for korrekt indvejning steget markant."
Jan Krüger Bodholdt, Økonomichef Reno Djurs I/S

En effektiv rute til standardiseret global sikkerhed

Danfoss udvikler teknologier til flere brancher og leverer til virksomheder i mere end 100 lande og har mere end 25.000 medarbejdere. Virksomheden og blev tidligere drevet som flere uafhængige forretningsenheder, som traf forskellige strategiske beslutninger. I 2010 ændrede Danfoss strategien til “One Company – One way” og implementerede globale politikker for forhold som fast ejendom, fysisk sikkerhed og adgangskontrol.
Nedaps Global Client Programme hjalp Danfoss til også at føre sin virksomhedsstrategi ud på sikkerhedsområdet. Her reflekterer Fritz Lorenzen, Senior Security Consultant hos Danfoss, og Henrik Hansen, Head of Portfolio Management of Danfoss, over, hvordan de lykkedes med at anvende strategien på sikkerhed og skabte et værditilbud ved at forbedre processer og bruge færre resurser.

Sådan gør man en global strategi mulig
Før Danfoss indførte strategien “One Company – One Way”, blev beslutninger om fast ejendom, sikkerhed og adgangskontrol truffet uafhængigt af virksomhedens mange forretningsenheder. Nu er disse områder centraliseret, og der er en global tilgang. Danfoss har etableret en overordnet afdeling for fast ejendom, som blandt andet sig af fysiske sikkerhed og adgangskontrol over hele verden, og man har udnævnt en global sikkerhedschef. Afdelingen træffer nu beslutninger for hele Danfoss, så Danfoss kan strømline den fysiske sikkerhed på globalt plan.

Da Danfoss havde fået et globalt perspektiv på forhold som sikkerhed, var det en naturlig udvikling, at der kom et ønske om at have ét sikkerhedssystem, der gav medarbejderne adgang til hele Danfoss. Det kunne virksomhedens eksisterende løsninger ikke levere, så det stod klart, at Danfoss havde behov for en ny leverandør til et fysisk sikkerhedssystem, som kunne implementeres på globalt plan.

“Hvis du leder efter en global partner, er Nedap det bedste valg. Hvis jeg ser på andre, lignende virksomheder og deres udfordringer, kan jeg sige, at jeg er bedre stillet.”
siger Fritz Lorenzen, Senior Security Consultant, Danfoss.

Danfoss kørte et udbud for at finde en global partner til fysisk sikkerhed og valgte Nedap baseret på tre nøglehensyn. En af de store fordele var AEOS, Nedaps softwarebaserede sikkerhedssystem, som har adgangskontrol, Indbrudsalarmer, administration af video og i én platform. Desuden garanterer Nedaps verdensomspændende partnernetværk og Global Client Programme en enkel og struktureret implementering.

Global Client Programme
Fritz siger: “Det faktum, at Nedap tilbyder en afprøvet, standardiseret tilgang til global implementering af fysisk sikkerhed, var en af hovedårsagerne til, at vi valgte dem som partner for fysisk sikring i hele verden. Vi ville have effektivitet, og det har Nedaps Global Client
Programme givet os.” Henrik tilføjer: “Vi ville foretage store ændringer i vores interne organisation og øge effektiviteten betydeligt. Men ved at standardisere sikringssystemerne globalt befandt vi os pludseligt på nyt territorium, så vi ledte efter en partner, der kunne rådgive os igennem hele implementeringen. Da Nedap er et globalt firma, kan de rådgive os og opfylde vores behov overalt i verden. Det sidste er grunden til, at Nedaps forretningsmodel er meget fordelagtig for os. Uanset hvor vi har et projekt, er det nemt for Nedap at anvise en installationspartner til at implementere AEOS. Selvom Nedap arbejder via installationspartnere, tager de stadig fuldt ansvar for det, der leveres.

En samlet tilgang
Nedaps Global Client Programme blev ført ud i livet for Danfoss af et hold tekniske eksperter og projekteksperter fra begge virksomheder. Det bragte Danfoss’ viden om organisationen og dens strategi samt Nedaps ekspertviden om sikkerhed og implementering af globale projekter sammen. Teamet transformerede Danfoss’ sikkerhedsfilosofi og etablerede en global sikkerhedspolitik samt sikkerhedsværktøjer. I den centrale fase af programmet blev der etableret en forvaltningsstruktur; oprettet et centralt server- og testmiljø; udarbejdet klare specifikationer og sikkerhedsforanstaltninger og indlemmet forskellige kontorer rundt omkring i verden.

Afprøvede værktøjer øger effektiviteten
Der er blevet konfigureret værktøjer og rapportering, så nye Danfoss-anlæg kan indlemmes nemt og effektivt i AEOS uden behov for ekspertviden eller mange resurser på stedet. Nedaps webværktøj til sikkerhedsplanlægning gør det ligetil for Danfoss at fastlægge sikkerhedsforanstaltningerne for hvert anlæg, så der sikres standardiseret sikkerhed af høj kvalitet over hele verden – og alle projekter dokumenteres og holdes i stramme tøjler.

Fritz forklarer: Vi har kortlagt og gemt alle relevante oplysninger. Så når vi har et nyt projekt eller har brug for at ændre et eksisterende system, kan vi bare anvende denne bæredygtige model, der kan bruges igen og igen, og så ved vi, at 80 % af arbejdet allerede er gjort. Det gør det nemt og omkostningseffektivt at indlemme nye projekter. Vi har seks til otte nye projekter hvert år, og hvor jeg plejede at bruge to uger på at forberede mig på dem, så bruger flere uger på at udarbejde udbudsmaterialet, kan jeg nu gøre det på under en uge.
For at sikre høje kvalitetsniveauer i alle anlæg indeholder Nedaps Global Client Programme retningslinjer for, og råd til, valg af installationsfirma og tilbudsskabeloner. Så det centrale programteam kan altid studere og vurdere leverandørfirmaer på konsistent vis. Nedaps installationspartnere er samtidig på det rene med priser, branchestandarder og tiden mellem igangsættelse og udførelse.

Altid den bedste support
Som en del af den første fase af Danfoss’ Global Client Programme er der blevet designet og installeret et globalt server- og testmiljø. Ved kun at have et enkelt sikkerhedssystem har Danfoss kunnet etablere en central helpdesk, så man kan få support til AEOS overalt i verden. Danfoss’ centrale sikkerhedsstab er blevet uddannet til ekspertniveau i AEOS, så de selv kan foretage ændringer i systemet samt yde support til alle anlæg på globalt plan.

Henrik forklarer: “En central helpdesk giver os mulighed for at bruge ansatte bedre og for at uddanne vores folk på en bedre måde. Målet er at udvide den centrale helpdesk i fremtiden, så vi får endnu højere effektivitetsniveauer hos Danfoss.

En virkelig integreret platform
Der er mange forskellige producenter, som udbyder integrerede platforme, men der er i virkeligheden tale om forskellige systemer, som arbejder sammen.
siger Fritz Lorenzen, Senior Security Consultant, Danfoss.

Udover Global Client Programme var en af de mange hovedårsager til, hvorfor Danfoss udvalgte Nedap som global partner for fysisk sikkerhed, at AEOS er softwarebaseret.
Fritz siger: “Vi skal være proaktive i beskyttelsen af virksomheden, medarbejderne og aktiver mod potentielle risici. Så det er vigtigt for os, at adgangskontrol, registrering af indtrængen og videoadministration kombineres i én platform. “Der er mange forskellige producenter, som udbyder integrerede platforme, men der er i virkeligheden tale om forskellige systemer, som arbejder sammen. Vi synes, at Nedaps softwarebaserede platform er helt unik, og den giver os total kontrol og hurtige svar, når vi har brug for det. Desuden, da det er en software-baseret løsning, giver det os mulighed for at implementere en global politik, samtidig med at det er nemt at overholde den lokalt. AEOS gav os endda mulighed for at ændre systemet til registrering af indtrængen, samtidig med at vi beholdt den samme hardware, hvilket, fra et effektivitetsperspektiv, var meget værdifuldt for os.

Muligheder for værdiforøgelse
I dag er syv Danfoss-anlæg indlemmet i AEOS systemet. Herunder Chennai i Indien, det første sted, hvor Danfoss’ forskellige forretningsenheder er blevet samlet i en campus, og Monterrey i Mexico, som er et højsikkerhedsmiljø. Danfoss planlægger at migrere de resterende 80 anlæg til AEOS efterhånden, som de er udtjent. Ved at påbegynde denne migration er Danfoss lykkedes med at forvandle “ét firma, én vej”- strategien til et værditilbud for sikkerhed via forbedring af processer og et mindre resurseforbrug.
Henrik forklarer: “Det har vi opnået ved at implementere AEOS gennem Nedaps Global Client Programme, og vi forventer at udvide dette værditilbud i fremtiden. Vi kan nu kigge nærmere på mulighederne for centrale overvågningscentre, hvor vi kan åbne alle døre rundt omkring i verden fra ét enkelt sted. Og vi integrerer allerede AEOS med andre personrelaterede systemer såsom kontantløs betaling i restauranter samt logning af tid og fremmøde. Vi har nu basis for at finde ud af, hvordan vi kan føje endnu mere værdi til Danfoss i fremtiden. Og vi ved, at vi i Nedap har fundet en partner, som vil rådgive os om nye udviklinger, der er vil gavne organisationen.

Vi ville have effektivitet, og det har Nedaps Global Client Programme givet os.
siger Fritz Lorenzen, Senior Security Consultant, Danfoss.

Kort fortalt

RESULTATER
  • Nedaps Global Client Programme hjalp Danfoss til også at føre sin virksomhedsstrategi ud på sikkerhedsområdet.
  • I dag er syv Danfoss-anlæg indlemmet i AEOS systemet.
    Herunder Chennai i Indien, det første sted, hvor Danfoss’ forskellige forretningsenheder er blevet samlet i en campus, og Monterrey i Mexico, som er et højsikkerhedsmiljø. Danfoss planlægger at migrere de resterende 80 anlæg til AEOS efterhånden, som de er udtjent.
  • Danfoss er lykkedes med at forvandle “ét firma, én vej”- strategien til et værditilbud for sikkerhed via forbedring af processer og et mindre resurseforbrug
LEVERET I SAMARBEJDE MED