Flere PEKIVE-formidlingsworkshops

I starten af 2020 fik Vitani tildelt midler fra ELFORSK-puljen til at implementere en række projekter med brug af kunstig intelligens til at understøtte fremtidens stigende behov for energifleksible bygninger. Projektet vil udover konkrete Co2-besparelser udmønte sig i en række anbefalinger og metoder til bygningsejere, der gerne vil bruge deres bygninger som “batteri”. Projektet hedder PEKIVE – Prognosestyret Elopvarmning baseret på Kunstig Intelligens og Variable Elpriser.

PEKIVE-projektet har nu nået den første milepæl, hvor de første bygninger er kommet i drift med den kunstige intelligens. Mere end 25.000 m2 bygninger får nu hjælp fra en digital tvilling, kunstig intelligens og maskinlæring, til at skrue op og ned for varmen alt efter vejrudsigten og CO2-udledningen af den enkelte varmekilde.

De 5 bygninger, der er i gang for øjeblikket, er:

  • Et rådhus bygget i beton på 13.000 m2 med både køle- og varmeakkumuleringstanke, fjernvarme og solvarme
  • Et 15.500 m2 distributionscenter
  • En skole med SFO og idrætshal på 8.900 m2
  • En bilforhandler med over 10.000 m2 værksted, udstilling og administration
  • En 11.000 m2 undervisningsinstitution

Alle bygninger overvåges og styres via sensorer opkoblet til Omega IoT Server, Omega EMS samt Priva ECO. 

AI-STYRET INDEKLIMA - accelerér den grønne omstilling med kunstig intelligens (PRIVA ECO)

Kombinér velafprøvede IoT-sensorer med kunstig intelligens (AI) i skyen og skab derved et bedre indeklima i din bygning samtidig med at du sparer på varmeregningen. Løsningen justerer det eksisterende CTS-system flere gange med udgangspunkt i den lokale vejrudsigt, så bygningen kun opvarmes eller nedkøles hvis det er nødvendigt – og dét sikrer et godt indeklima. Over tid lærer den kunstige intelligens den enkelte bygning at kende og således vil energiforbruget kunne reduceres betydeligt. Den kunstige intelligens kender altså priserne på el og varme og vil prioritere de mest bæredygtige energikilder til bygningen. 

OMEGA EMS - førende indenfor datadrevet energiledelse

Omega-platformen opsamler, behandler og præsenterer energirelaterede data, samt omdanner disse til værdifuld information til brug for videndeling og tiltag i hele organisationen. Med automatisk opsamling af data om bygningens energiforbrug, indeklima og aktivitet, opnår man nye muligheder for at analysere, opnå og dokumentere energibesparelsespotentialer.

Bygningens energiforbrug registreres via tilsluttede energimålere eller via cloud-services, ligesom bygningens indeklima og udnyttelsesgrader kan opsamles automatisk via indeklima- og aktivitetsmålere.

IOT SERVER - én platform til alle dine data - uanset IoT-teknologi

Dataindsamling via IoT kan skabe værdi på mange måder. Du kan lettere opsamle data fra forskellige enheder, analysere på disse samt præsentere dem – alt afhængig af hvad du har af ønsker og behov. Det essentielle ved IoT serveren er, at det ikke er afgørende hvilke(n) IoT-teknologi(er) du vil anvende – data kommer ud på samme “sprog”, så du let kan arbejde med det på din platform. Det fleksible netværk giver mulighed for at du altid kan tilføje flere IoT-enheder når behovet opstår. 

Vi inviterer til flere formidlingsworkshops:

Næste formidlingsworkshop afvikles d. 26. november fra kl. 9:30-11 og her vil vi give en midtvejsstatus på demonstrationsbygningerne i projektet.

Du tilmelder dig webinaret lige HER.

Vi afvikler yderligere 3 formidlingsworkshops i det nye år:

CTS-installatørens muligheder med kunstig intelligens

Torsdag d. 14/1 fra kl. 9-12

Du tilmelder dig workshoppen HER

 

Det nye værktøj i energirådgiverens værktøjskasse

Torsdag d. 21/1 fra kl. 9-12

Du tilmelder dig workshoppen HER 

 

Er den kunstige intelligens overhovedet relevant for den bygningsansvarlige?

Torsdag d. 4/2 fra kl. 9-12

Du tilmelder dig workshoppen HER